kristiina raulan haastattelu

Aloitimme viime kuussa yhteistyön paikallisen kehopositiivisuuden puolestapuhujan Kristiina Raulan kanssa. Tässä pieni haastattelu Kristiinasta ja kuvia yhteisestä kuvaustuokiostamme. Kuvaajana toimi Hans Lehtinen.

 1. Kerrotko ihan ensin hieman itsestäsi. Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?
  Olen nuori nainen, joka haluaa auttaa muita terveyden ja itsensä hyväksymisen kysymyksissä. Haluan olla sellainen esimerkki ja motivoija, jota itse olisin etenkin nuoruudessani kaivannut. Olen ammatiltani kosmetologi ja opiskelen sairaanhoitajaksi. Somessa jaan ajatuksia hyvinvoinnista, itsensä hyväksymisestä ja kehorauhasta.
 1. Kertoisitko omin sanoin, mitä kehopositiivisuus merkitsee sinulle ja mitä haluat sanomallasi ihmisille välittää
  Kehopositiivisuus merkitsee muiden hyväksymistä sellaisena kuin on – se on oikeastaan ihmisoikeuskysymys. Kaikilla on oikeus olla, näkyä ja elää elämäänsä rauhassa ulkonäöstään huolimatta.

  Haluan rohkaista ihmisiä lähtemään tutkimusmatkalle itsensä kanssa – itsensä hyväksyminen ei ole helppoa, mutta se on tietoinen päätös. Matka tähän pisteeseen voi olla pitkä, mutta itsensä hyväksymisen jälkeen voi elää eheämpää elämää. Ihminen, joka hyväksyy itsensä , hyväksyy myös muut sellaisena kuin he ovat ja voi oppia jonain päivänä myös rakastamaan itseään. Miettikää, kuinka erilainen maailma olisi, jos kaikki hyväksyisivät itsensä ja muut ihmiset?

  Haluan myös osoittaa, että sosiaalinen media sekä media ylipäätään ei ole aitoa elämää. Kuvat ovat usein editoituja ja monet näyttävät elämästään vain high lightit. Jokainen keho on ainutlaatuisen kaunis sekä täysin normaali sellaisena kuin on.
 1. Mikä sinut sai ryhtymään “ kehopositiivisuuden sanansaattajaksi”?
  Olen miettinyt jo pitkään, että minulla olisi muutama sana sanottavana yhteiskunnan asettamista ulkonäköihanteista kovaan ääneen – niin, että kaikki kuulee. Löysin itse somesta kehopositiivisuutta käsitteleviä tilejä, jotka todella mullistivat ajatusmaailmani niin itseäni, kuin muitakin kohtaan. Tästä alkoi minun oma itsensä hyväksymisen matka. Päätin, että haluan laittaa myös oman panokseni peliin ja toimia esimerkkinä.
 1. Minkä näet tärkeimmäksi tekijäksi, että jokainen on sinut oman kehonsa kanssa?
  Tietysti yhteiskunnan asettamat ulkonäköihanteet ja pinnallinen kulttuuri esimerkiksi somessa häiritsevät oman kehonsa hyväksymistä. Asiasta kannattaa etsiä tietoja ja kehittää omaa medialukutaitoa. Omasta elämästä ja somesta kannattaa kitkeä pois ne tekijät, jotka vaikuttavat negatiivisesti omaan ajatusmaailmaan liittyen omaan kehoonsa.

  Avainasemassa on kuitenkin se, että todella päätät hyväksyä oman kehosi – jos tätä päätöstä ei tee, oikotietä onneen ei ole.
 1. Voiko ihminen tietoisesti kehittää ajatusmaailmaansa hyväksyvämpään suuntaan oman vartalonsa suhteen?
  Todellakin voi! Omaan mieleen voi vaikuttaa yllättävän paljon, mutta hyväksyminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Tässä muutama neuvo oman kehon hyväksymiseen:
 1. Pyri puhumaan kehollesi lämpimästi – myös alastomalle kehollesi.
 2. Vältä itsesi haukkumista – kun ikävät ajatukset omasta kehosta tulvivat mieleen, sano STOP!
 3. Kuuntele kehoasi – kehosi kertoo melko tarkasti, mitä se kaipaa.
 4. Tutustu kehoosi – hyväile sitä.
 5. Mieti, mitä kaikkea kehosi tekee vuoksesi – mieti konkreettisia asioita, miten elimistösi, jalkasi ja kätesi toimivat. Kehosi rakastaa sinua ehdoitta.
 6. Päästä irti häpeästä – tutki ja lue häpeästä. Tunnista oma häpeäsi.
 7. Hyväksy epätavallisuutesi ja se, ettet joka hetki hyväksy.

Nämä neuvot voivat tuntua tyhmiltä ja vaikeilta. Omaan mieleen voi kuitenkin vaikuttaa, jos vain päätät niin!

 1. Missä sinua voi seurata?
  Minut löytää Instagramista nimellä kristiinaraula
 1. Onko Alusasuliike Helmi sinulle entuudestaan tuttu? Entä olisiko sinulla meille palautetta?
  On tuttu! Valitettavan harvoin olen asioinut Helmessä – tähänkin on melko selkeä selitys. En ole sallinut hemmotella kehoani kunnollisilla ja kauniilla alusvaatteilla. Ajatus siitä, että joku avittaisi minua löytämään sopivat alusvaatteet on ollut kauhistuttava, sillä häpesin ennen omaa kehoani.

  Nyt haluan antaa keholleni parasta ja varmasti tulen myös jatkossa asioimaan Helmessä. Kehoni ansaitsee asiantuntevaa palvelua, joka haluaa tarjota minulle vain parasta.

  Helmessä on ihana ja lämmin ilmapiiri. Asiantunteva ja hyväksyvä asiakaspalvelu auttaa varmasti asiakkaitaan itsensä hyväksymisen matkalla.
 1. Vapaa sana.
  Kiitos paljon ihanasta kokemuksesta! Tällaiset kunnianosoitukset osoittavat, että olen tehnyt jotain oikein valitsemallani polulla. <3 Teette todella tärkeää työtä!

  Terveisin, Kristiina

Omasta puolestamme voimme sanoa tismalleen samaa. Kristiina on aivan ihana ihminen, kaunis sisältä ja ulkoa. Hänen kanssaan oli mahtava aloittaa yhteistyötä ja se jatkuu varmasti.

Kristiina: Teet mielestämme uskomattoman tärkeää ja merkityksellistä työtä sanomasi kanssa! Vaatii kanttia heittäytyä minkä tahansa asian puolesta julkisesti ja varsinkin näin henkilökohtaisen asian. Olet upea roolimalli meille kaikille, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Tästä syystä myös me Alusasuliike Helmessä haluamme kiinnittää huomiota sanomaasi ja levittää oman kehon hyväksymisen ja arvostuksen tietosuutta mahdollisimman laajasti! <3